25.09.2024.

17:52

Foto: EPAImages

Sport

Pakleno pojačanje stiže u Bolonju! Virtus dovodi nekadašnjeg NBA šampiona!

Desetak dana ostalo je do početka nove sezone u Evroligi, a Virtus iz Bolonje bi neposredno pred prvo kolo mogao da angažuje veliko pojačanje pod košem. Nakon povrede Devonte Kejkoka, uprava kluba morala je da reaguje i potraži novog igrača na visokim pozicijama. Izbor je pao na nekadašnjeg NBA šampiona - Džordana Bela. 

Američki centar draftovan je 2017. godine od strane Golden Stejt Voriorsa, a nakon prve sezone mnogi su ga smatrali za "krađu" drafta. Pokazao je Bel ogroman potencijal i pomogao "ratnicima" da 10 meseci kasnije dođu do NBA pristena. Taman kada se očekivalo da napravi korak dalje, njegova karijera krenula je silaznom putanjom. 

Nakon Golden Stejta, Džordan Bel obukao je dres Minesote, potom branio boje Memfisa i Vašingtonga pre nego što se 2021. godine vratio u Golden Stejt. Usledila je kratka epizoda u Čikagu, a budući da novog NBA angažmana nije bilo snažni Amerikanac otisnuo se put Kine gde je nastupao za Gvangdžu Long Lajonse. 

Informer

 

Dobra sezona u Kini omogućila je Belu da se vrati u Ameriku gde je nastupajući u G ligi pokušao da izbori NBA ugovor - nije uspeo. Prethodne sezone nastupao je za kostarinakski Leones de Pons, a sada bi svoju sreću mogao da potraži u Evropi. 

Kako prenosi "Sportando", plan Virtusa je da sa Džordanom Belom potpiše kratkoročni ugovor budući da još uvek nije poznato koliko će Kejkok biti van terena. Amerikanac bi dobio nekoliko meseci da se dokaže u Bolonji nakon čega bi uprava razmatrala o produžetku saradnje.