25.09.2024.

22:15

Foto: ABA liga/ KK Zadar/Zvonko Kucelin

Sport

Triler završnica u Zadru! Igokea slavila posle produžetaka!

Gosti iz Laktaša odlično su započeli utakmicu i odmah nametnuli visok ritam igre, osvojivši prvu četvrtinu sa ubedljivih 26:14. Čvrsta odbrana i precizna realizacija omogućila im je da zadrže kontrolu i na poluvremenu, ali Zadar se nije predao.

U drugom delu igre domaćini su počeli da se rezultatski vraćaju u meč. Zadrani su postepeno smanjivali prednost Igokee, ali su gosti uspevali da održe distancu, sa "+8" pred sam kraj meča. Ipak, domaći tim odgovorio je serijom koševa, pa je usledila triler završnica.

Najefektniji trenutak dogodio se u poslednjim sekundama regularnog dela kada je Brajs Džouns, košarkaš Igokee, postigao spektakularnu trojku iz okreta uz zvuk sirene, čime su gosti već počeli da slave pobedu.

Međutim, sudije su zatražile pregled snimka, nakon čega je odlučeno da je Džouns zakasnio sa šutem - koš je poništen, a meč je otišao u produžetke.

Tokom dodatnih pet minuta igre, oba tima su se borila u egalu, da bi košarkaš domaćih Marko Jeremić, pogodio dve ključne trojke - prvu za smanjenje razlike na "-1", a drugu na 33 sekunde do kraja, za vođstvo svog tima.

Zadrani su imali nekoliko prilika da preokrenu rezultat, ali lopta jednostavno nije htela u koš. Na kraju, Dragan Milosavljević je sa linije slobodnih bacanja potvrdio trijumf Igokee.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Brajs Džouns sa 20 poena, a potom i Karter sa 14, Milosavljević sa 13 i Jeremić sa 11 poena. Na drugoj strani, u ekipi Zadra, najefikasniji su bili Ramljak sa 20 poena, Mazali sa 13, dok je Mihailović dodao 11 poena.