26.09.2024.

07:00

Foto: EPA

Sport

Jokićev Džoker u ABA ligi!

Džoker je klub iz Sombora koji se nalazi u vlasništvu reprezentativca Srbije i košarkaša Denvera Nikole Jokića.  Predsednik kluba je Branislav Jokić, otac Nikole Jokića, dok se braća srpskog košarkaša Strahinja i Nemanja nalaze u upravi Džokera. 

Džoker će igrati u grupi C ABA 2 lige, sezonu će započeti gostovanjem Podgorici 2. oktobra. Prošle sezone zauzeo je šesto mesto u Košarkaškoj ligi Srbije.

Klub najboljeg košarkaša današnjice će tako dobiti šansu da se izbori za elitno rang regionalnog takmičenja naredne sezone. 

"KK Džoker je novi učesnik ABA 2 lige za sezonu 2024/2025. Nakon što je ABA liga dobila informaciju od Vršca da je klub promenio svoju prvobitnu odluku i da ne želi da ispuni sve zahteve da bi igrao u sezoni 2024/2025 u ABA 2 ligi, upražnjeno mesto za sezonu 2024/2025 će biti dodeljeno veoma ambicioznom košarkaškom projektu kluba Džoker iz Sombora. U skladu sa prethodno određenim rasporedom, Džoker će igrati u grupi C, gde će početi novu sezonu utakmicom na strani protiv Podgorice 2. oktobra 2024. godine“, saopštili su iz regionalnog takmičenja.

Ranije je Košarkaški klub Vršac saopštio je da istupa iz ABA 2 lige zbog toga što smatra da regionalna liga u ovom obliku ne donosi ništa dobro ni srpskoj košarci niti klubovima koji se u njoj takmiče.