26.09.2024.

11:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Srpska košarka je rob ABA lige! Željko Rebrača otkrio šokantne detalje istupanja Vršca iz regionalnog takmičenja!

U razgovoru za "Sport Klub", Rebrača je naglasio da razume razloge Vršca, ali se ne slaže sa načinom na koji je odluka doneta.

- Razumem nezadovoljstvo Vršca, imaju razloga za to, ali ne mogu da podržim trenutak i način donošenja odluke. I mi u Vojvodini imamo puno razloga za nezadovoljstvo, ali mislim da su ovakve odluke previše važne da bi ih klubovi donosili pojedinačno. Potrebna nam je nacionalna strategija koju bi trebalo da kreira Košarkaški savez Srbije, ali uz učešće svih nas - rekao je Rebrača.

Informer

Željko Rebrača

Rebrača je potom otkrio šokantne podatke o troškovima koje klubovi moraju da snose za učešće u ABA 2 ligi.

- Vojvodina je prošle godine, kako bi igrala ABA 2 ligu, morala da organizuje jedan od kvalifikacionih turnira, što nas je koštalo 20.000.000 dinara! Znam da je Vršac nedavno izdvojio čak 25.000.000 dinara samo za učešće u tom takmičenju. To su ogromni troškovi, i naravno da je potrebno nešto menjati, ali moramo pronaći pravi način kako bismo to uradili - istakao je Rebrača.

Osim finansijskih izazova, Rebrača je podvukao i kvalitet svoje ekipe, za koju veruje da je na nivou najboljih timova regiona.

- Iskreno mislim da smo bolji od pola timova u ABA 1 ligi. Međutim, problemi se ne mogu rešavati preko noći i moramo ih rešavati zajednički, kao košarkaška Srbija - rekao je on.

Na kraju, Rebrača je naglasio da je potrebna ozbiljna saradnja svih aktera kako bi se ovakve situacije izbegle u budućnosti.

- Vodim ozbiljan klub u ozbiljnom košarkaškom gradu i želim da se stvari rešavaju ozbiljno i profesionalno. Vršac ima svoje razloge za nezadovoljstvo, ali Vojvodina ima možda još veće. Ipak, sve to mora biti rešeno kroz zajedničku strategiju, a ne impulsivne odluke pojedinačnih klubova - zaključio je Rebrača.