26.09.2024.

13:06

Foto: USA Today

Sport

Legendarni Šek šokirao Ameriku! SAD neće osvojiti zlato na OI 2028, Srbija ima veliku šansu!

O'Nil, nekada dominantni centar u NBA, izjavio je da je evropska košarka po kvalitetu dostigla nivo američke lige, te da se u narednim godinama očekuje potpuna promena u globalnoj dominaciji.

U svom izlaganju posebno je pohvalio reprezentacije iz Evrope, uključujući Srbiju, za koju smatra da ima velike šanse na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu.

Informer

Entoni Dejvis i Nikola Jokić

- Gledao sam utakmice Svetskog prvenstva u Manili i nisam iznenađen što je Nemačka savladala SAD. Kada sam ja igrao mi smo bili daleko ispred Evrope, ali to se promenilo i stigli ste nas. Siguran sam da reprezentacija SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu - tvrdi O'Nil i pojašnjava:

- Lebron Džejms više neće igrati, verovatno neće ni Kevin Durent ni Stef Kari. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu da nastave njihovu dominaciju. Evropske ekipe su jako dobre. Srbija, Hrvatska i Nemačka, svi oni mogu da osvoje zlato na Olimpijskim igrama 2028.

Ova izjava dolazi nakon što je reprezentacija SAD uspela da osvoji zlato na prošlim Olimpijskim igrama u Parizu, ali tek posle velike borbe. U polufinalu su jedva savladali Srbiju, dok su u finalu nadigrali Francusku.

O'Nilova prognoza o kraju američke dominacije i usponu evropskih selekcija može dodatno motivisati timove poput Srbije, koja već godinama pokazuje vrhunski kvalitet na međunarodnoj sceni.