26.09.2024.

15:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Ko će sa Čovićem u KSS? Legenda srpske košarke među kandidatima za potpredsednika Saveza!

Prema poslednjim informacijama, Čovićev predlog za predsednika KSS-a podržalo je čak 30 od ukupno 33 delegata, što znači da će na izbornoj sednici 1. oktobra samo formalno biti izabran za novog lidera srpske košarke.

Kako prenosi "Meridian sport", Čović je već do 26. septembra dostavio svoju biografiju, program rada, kao i imena četvoro potpredsednika, što je u skladu sa Statutom KSS-a.
 

Informer

Nebojša Čović


Njegov tim potpredsednika čine istaknuta imena iz sveta košarke i sportskog menadžmenta, koja nagoveštavaju ozbiljne planove za budućnost srpske košarke.

Među imenima potpredsednika su Ana Joković, koja bi ostala na poziciji potpredsednice zadužene za ženske reprezentativne selekcije, zatim bivši proslavljeni košarkaš Nenad Krstić, Darko Jovičić i Filip Sunturlić.
 

Informer

Nenad Krstić


Ovaj tim, koji balansira između iskustva i svežih ideja, obećava ozbiljan rad na unapređenju košarke u svim segmentima, od takmičenja do finansijske stabilnosti saveza.

Očekuje se da Čović sa svojim timom donese novu energiju i viziju u KSS, a njegov izbor dolazi u ključnom trenutku kada srpska košarka ima priliku da se dodatno konsoliduje i ojača na međunarodnoj sceni.