27.09.2024.

17:30

Foto: abaliga.com

Sport

Nove prognoze za Evroligu! Evo da li Zvezda i Partizan mogu da se nadaju plasmanu u top 8 Evrolige!

Ovaj sistem glasanja uključio je 31 stručnjaka, među kojima su igrači, novinari, i medijski predstavnici iz košarkaških centara poput Grčke, Srbije i Izraela. Srpski timovi, Partizan i Crvena zvezda, našli su se na 8. i 10. mestu, dok je Panatinaikos, aktuelni prvak Evrolige, označen kao glavni favorit za osvajanje nove titule.

Partizanu, koji je ovog leta angažovao čak 14 novih igrača, među kojima su zapažena imena kao što su Karlik Džons, Ife Lundberg, Frenk Nilikina i Vanja Marinković, predviđa se plasman na 8. mesto.

Informer

KK Partizan

Ekipa trenera Željka Obradovića ušla je u sezonu sa velikim ambicijama i ozbiljnim pojačanjima, čime se očekuje da ponovo budu među najboljim timovima Evrope.

S druge strane, Crvena zvezda, koja je završila prošlu sezonu na 16. mestu u Evroligi, ovog puta je projektovana na 10. poziciju.

Klub sa Malog Kalemegdana je takođe pojačao svoj sastav, vraćanjem Nikole Kalinića i dovođenjem igrača poput Ajzee Kenana i Kodija Miler-Mekintajera, s ciljem da ostvari bolji rezultat nego prethodne godine.

Informer

KK Crvena zvezda

Na vrhu liste dominiraju grčki giganti – Panatinaikos, sa ukupno 538 glasova, prvi je favorit za titulu, dok njegov najveći rival, Olimpijakos, zauzima drugo mesto sa 521 glasom. Slede evropski velikani poput Real Madrida, Fenerbahčea, Monaka i Barselone, koji takođe spadaju u krug glavnih favorita.

Na začelju tabele nalaze se ekipe Albe, Asvela i Pariza, kojima stručnjaci ne predviđaju značajniji uspeh u elitnom takmičenju.

Ovosezonska Evroliga obećava mnogo uzbuđenja, a srpski klubovi, predvođeni svojim novim zvezdama, imaju priliku da se izbore za plasman u završnicu i dokažu svoj kvalitet na najvećoj evropskoj sceni.