27.09.2024.

18:50

Foto: profimedia

Sport

Dobre vesti za Olimpijakos! Milutinov i Fal uskoro na terenu!

Prema izveštajima grčkog portala "Eurohops", očekuje se da srpski reprezentativac i francuski košarkaš budu u potpunosti spremni za prvu domaću utakmicu u Evroligi, zakazanu za 11. oktobar, kada će Žalgiris gostovati u Pireju.

Međutim, njih dvojica najverovatnije neće biti na raspolaganju treneru Jorgosu Barcokasu za uvodni meč elitnog evropskog takmičenja, s obzirom da Olimpijakos već početkom oktobra putuje u Istanbul na megdan Fenerbahčeu. 

Informer

Nikola Milutinov

Podsetimo, srpski košarkaš se povredio početkom septembra tokom treninga sa ekipom iz Pireja. Naime, on je tada uganuo stopalo, i ispostavilo je da je reč o povredi ozbiljnije prirode.

Iako su tamošnji stručnjaci predviđali da će našem reprezentativcu trebati dva meseca za oporavak, sve su prilike da ćemo ga uskoro gledati na terenu.

Informer

Mustafa Fal - "10"

S druge strane, internacionalac Turske već duže vreme vuče povredu, a od njegovog oporavka zavisi i transfer srpskog košarkaša Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu. Ukoliko se oporavi za dve nedelje, kako je predviđeno, to bi ubrzalo proces povratka Petruševa na Mali Kalemegdan, mada neizvesno je sada govoriti o tome. 

Pre nego što započne novu sezonu Evrolige, Olimpijakos u subotu kreće u borbu za trofej Superkupa Grčke, kada će se sastati sa ekipom Peristerija u polufinalu.