27.09.2024.

19:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Pešić ima obavezu da ostane! Čović pričao o selektoru, ali i KSS, budžetu Crvene zvezde...

Poslednjih dana uveliko se spekuliše da će Nebojša Čović (66) uskoro i zvanično postati prvi čovek KSS, a na tom mestu bi od 1. oktobra trebao da nasledi Predraga Danilovića (54).

Međutim, ono što ljubitelje košarke najviše brine jeste što je odlazak najavio i selektor Svetislav Pešić (75), koji smatra da je vreme za neke nove, mlađe ljude. Čuveni Kari je sa "orlovima" osvojio srebro na Mundobasketu u Manili prošle godine i bronzu na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, uz odličnu atmosferu koju je napravio sa igračima.

Zbog toga aktuelni predsednik KK Crvena zvezda smatra da iskusni stručnjak ima obavezu da ipak ostane na klupi državnog tima.

- Selektor će biti jedan od prvih prioriteta. Mislim da Pešić ima obavezu da ostane, bez obzira na sve. Mi svi dugujemo košarci, a naročito oni koji su dugo tu, kao ja - pedeset i kusur godina. Za nas je srpska košarka na prvom mestu - rekao je Čović tokom gostovanja u Beogradskoj hronici na RTS.

Informer

Svetislav Pešić i Nebojša Čović

Ipak, on nije želeo da govori o tome da li će uskoro postati predsednik KSS, kao ni o tome ko će eventualno biti na čelu crveno-belih, u slučaju njegovog odlaska u Savez.

- Zvezda ima i kadrove i ljude, ali ćemo pratiti kako to rade. Znate, mnogi pomisle kako je to lako i zaigraju se. Mi hoćemo da ono što smo stvorili to i zadržimo. Nije malo 25 pehara, mi smo najtrofejniji klub u poslednjih 11-12 godina - objasnio je Čović, a potom priznao da nije tajna da je svoj program podneo KSS.

- Od 33 me je podržalo 30 delegata. Razumite me, molim vas. Ne mogu da pričam o toj temi. Tek posle 1. oktobra.

Informer

 

Na kraju je prvi čovek aktuelnog prvaka ABA lige pričao o budžetu za novu sezonu, ali i ciljevima koji su postavljeni pred ekipu i stručni štab.

- Budžet Crvene zvezde za novu sezonu će biti negde oko 22 miliona evra. Prvi tim, sa stručnim štabom je negde oko 15 miliona evra. Država nam pomaže između 33 i 36 odsto. Oko 60 odsto budžeta mi obezbeđujemo samostalno, iz naših aktivnosti i prihoda. Prioritet nam je da odbranimo sva tri torfeja i da odemo što dalje u Evroligi, da napravimo iskorak i plasiramo se u top 10 - zaključio je Čović.