28.09.2024.

11:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Makabi doveo pojačanje pred Partizan! Dobro poznato lice stiglo u Izrael!

Doživeo je Venjen Gabrijel tešku povredu u finišu priprema za narednu sezonu zbog čega će reprezentativac Južnog Sudana morati da propusti početak takmičarske godine. Makabi Tel-Aviv morao je hitno da reaguje i na tržištu pronađe pojačanje pod košem, a izbor je pao na nekadašnjeg košarkaša Mege i Budućnosti - Alfa Kabu. 

Francuski centar potpisao je ugovor na mesec i po dana sa izraelskim velikanom, a ostaje šansa da saradnja bude produžena ukoliko se Kaba dokaže u dresu Makabi Tel Aviva. Šansu da se dokaže dobiće i protiv Partizana budući da žuto-plavi dočekuju četu Željka Obradovića u četvrtom kolu Evrolige. 

Informer

 

Kaba je karijeru započeo u dresu Po Orteza odakle je 2015. godine došao u Megu. Nakon dve sezone u srpskom klubu izašao je na draft gde ga je birala Atlanta, ali put Amerike nikada nije otišao. Nakon Mege branio je boje Asvela, Gacijantep, Budućnosti, a prethodne sezone kratko vreme proveo je u dresu Valensije. 

Inače, Alfa Kaba je tokom karijere imao zdravstvenih problema, posebno kada je nastupao za Budućnost. Francuz je tokom čekanja na šalteru u banci ostao bez svesti nakon čega je neko vreme morao da provede na ispitivanjima pre nego što se vratio na parket.