28.09.2024.

22:53

Foto: aba liga

Sport

Budućnost rutinski savladala Split! Podgoričani fantastično otvorili sezonu! (VIDEO)

Podgoričani su dominirali od samog početka, praktično rešivši pitanje pobednika već tokom prve četvrtine, kada su stekli ogromnu prednost od 20 poena.

Tokom meča su konstantno kontrolisali ritam, ne dozvolivši protivniku ozbiljniji povratak. Split je u najboljem trenutku uspeo da smanji zaostatak na "-14", ali je to bilo daleko od pretnje za domaći tim, koji je rutinski priveo susret kraju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Rašad Sulajmon koji je upisao 21 poen uz pet asistencija, dok su mu podršku pružili Jogi Ferel sa 15 poena i Udoka Azubuike, koji je upisao dabl-dabl učinak sa 13 poena i deset skokova. 

S druge strane, Split nije uspeo da parira silovitom tempu domaćih, ali je Franjo Škara bio najbolji pojedinac gostiju sa 15 poena. Karlo Kučić i Markus Šorter su dodali po 12 poena, ali ni njihova igra nije mogla da zaustavi razigranu Budućnost.

Ovom pobedom Podgoričani su nastavili sjajan start sezone i sada imaju skor 2-0, dok se Split našao na začelju tabele sa dva poraza iz dva meča.

U narednom kolu Budućnost će odmeriti snage sa ekipom Igokee (5. oktobar, 19.00), dok će Split imati težak izazov u duelu protiv Crvene zvezde (6. oktobar, 17.00).