29.09.2024.

09:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Strašni Pariz razbio rivala pred Zvezdu! Pukla stotka u Francuskoj, prvaka ABA lige čeka težak zadatak!

U jednom trenutku tokom treće deonice razlika je iznosila čak 25 poena, što je dodatno osnažilo optimizam Parižana uoči dolaska u Beograd.

Najbolji u redovima Pariza bio je fantastični Ti Džej Šorts, koji je meč završio sa 23 poena (8/10 iz igre, 2/2 za tri), uz čak 10 asistencija i jedan skok. Sjajnu podršku su mu pružili Gifi sa 16 poena, Jantunen sa 12, te Malkolm i Vord sa po 10 poena.

Ipak, u poraženom timu se istakao srpski reprezentativac Dušan Ristić, koji je ubacio 18 poena (7/10 iz igre, 2/4 za tri) uz 6 skokova i 2 asistencije.

Njegov sunarodnik, Nemanja Nenadić, dodao je 11 poena (2/2 za tri), uz 3 asistencije i jedan skok, ali ni njihova dobra igra nije sprečila Šalon da zabeleži drugi uzastopni poraz. Pariz sada ima učinak 1-1, dok je Šalon još bez pobede u sezoni.

Ova pobeda Parižanima svakako uliva dodatno samopouzdanje pred duel sa Crvenom zvezdom, koja je iste večeri u Beogradskoj areni bila ubedljiva protiv Mornara iz Bara, slavivši sa 91:72. Okršaj Pariza i Zvezde obećava veliku borbu i neizvesnost, jer su oba tima u sjajnoj formi.