29.09.2024.

15:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Baskonija poražena pred Partizan! Tenerife otkrilo slabosti favoritu, "crno-beli" ovo moraju da iskoriste!

Ova pobeda iznenadila je mnoge, s obzirom na to da je Baskonija, predvođena iskusnim trenerom Pablom Lasom, bila favorit na svom terenu.

Tenerifi su od samog početka utakmice preuzeli inicijativu, nametnuli agresivan ritam i čvrstu odbranu, što im je omogućilo da već u prvoj četvrtini steknu prednost. Iako je Baskonija uspela da se vrati u meč sredinom drugog poluvremena, tim sa Kanarskih ostrva ostao je hladnokrvan i rutinski priveo utakmicu kraju.

Najbolji u redovima Baskonije bio je Čima Moneke sa 20 poena i pet skokova, dok je Timoti Luvavu dodao 18 poena i tri asistencije. Solidnu partiju pružio je i Sedekerskis sa 12 poena i šest skokova, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne neugodan poraz na domaćem terenu.

S druge strane, ekipa Tenerifa imala je kolektivno sjajnu predstavu, a predvodio ih je Bruno Fitipaldo sa 16 poena i devet asistencija. Dobar učinak pružili su i Dornekamp sa 12 poena, Skrab sa 11, te Guera sa 10 poena, čime su potvrdili timski duh i balans u napadu.

Ovaj neuspjeh Baskonije dolazi u nezgodnom trenutku, jer ih već sledeće nedelje očekuje veliki okršaj sa Partizanom u okviru Evrolige. Taj meč zakazan je za petak, a ovaj šokantan poraz definitivno će uticati na samopouzdanje tima iz Vitorije, koji će morati brzo da se oporavi i pronađe način da zaustavi izuzetno raspoloženu ekipu iz Beograda.