29.09.2024.

22:57

Foto: Starsportphoto

Sport

Pucali koševi u grčkom derbiju! Petrušev srušio PAO u finalu Superkupa! (FOTO/VIDEO)

Ekipa iz Pireja trasirala je put u samu završnicu takmičenja pobedom nad Peristerijem (79:74) u polufinalu, dok su "zeleni" do borbe za trofej stigli lakim trijumfom nad Arisom (81:68).

Iako su pre meča slovili za daleko većeg favorita, izabranici Ergina Atamana nisu u potpunosti opravdali obećanja na terenu. Više se očekivalo od šampiona koji su u samom finišu pokrenuli motore kako bi popravili utisak sa početka meča, ali uzalud. Ekipa u kojoj igraju srpski košarkaši Nikola Milutinov i Filip Petrušev od starta je pokazala jasnu dominaciju na parketu, da bi u samoj završnici posustala, ali i trijumfovala sa jednim poenom više - 86:85.

Duel odigran na Rodosu silovito je otvorio Olimpijakos, koji je ekspresno zatrpavao koš velikog rivala sve do isteka poslednje sekunde meča. Jedan od najefikasnijih u trijumfu tima iz Pireja svakako je bio Petrušev, koji je na terenu proveo 25 minuta i 31 sekundu i za to vreme upisao 18 poena uz osam skokova. Bolji od njega u redovima Olimpijakosa bio je samo Tajler Dorsi, koji je za sličan vremenski period upisao samo jedan poen više.

Na drugoj strani, najefikasniji su bili Grigonis sa 19, i Slukas sa 18 poena, a pratili su ih Kendrik Nan sa 15, Grent sa 12, i Lesor koji je stao na 11 poena.

Meč je inače bio u polučasovnom prekidu, pošto je Rajt silovitim zakucavanjem oštetio obruč, pa je potrajalo dok se konstrukcija nije popravila.

Tim iz Pireja se na parketu odlepio od rivala i dominirao sve do sredine treće četvrtine kada je Panatinaikos preuzeo inicijativu i zapretio preokretom. Međutim, ekipa koja je sada osvojila pehar grčkog Superkupa je u završnom periodu igre ponovo uspostavila vođstvo.

Iako je u 34. minutu rezultat bio izjednačen (67:67), očekivana drama nije usledila. Pod vođstvom Jorgosa Barcokasa, Olimpijakos je rutinski priveo meč kraju i osigurao svoj prvi trofej ove sezone.