30.09.2024.

11:30

Foto: EPA

Sport

Olimpijakos "zaključao" Petruševa: Filip ostaje i gradi karijeru ovde!

Reprezentativac Srbije pokazao je da se nalazi u vrhunskoj formi nastupima na Olimpijskim igrama u Parizu proteklog leta, a sa dobrim partijama nije prestao ni povratkom u klub.

Predvodio je crveno-bele u jučerašnjem finalnom derbi susretu sa Panatinaikosom do trofeja Superkupa Grčke i "zacementirao" mesto u rotaciji Jorgasa Barcokasa ove godine.

Informer

Mnogo oružja na raspolaganju Jorgosu Barcokasu

Povratak u Crvenu zvezdu definitivno je otpao, a prema rečima predsednika Pirejaca, velike stvari se očekuju od Petruševa.

- Ovo je prva titula ove sezone i srećni smo što smo je osvojili protiv Panatinaikosa, koji je veoma jak tim. Bio je ovo veoma dobar meč, imali smo odsustva, Fal i Milutinov nisu igrali. Ekipa nije 100% spremna. Najveći adut nam je Petrušev. On je sada shvatio da će ostati i da će napraviti karijeru u Olimpijakosu - rekao je Angelopulos za grčki portal "SDNA".

Informer

Panajotis (levo) i Jorgos Angelopulos

Olimpijakos se već nameće kao jedan od glavnih favorita za osvajanje titule u Evroligi, a podizanjem trofeja Superkupa i to protiv Panatinaikosa, te priče samo su potvrđene.

Prvi čovek grčkih crveno-belih ne želi da prognozira potpunu dominaciju ovako rano, ali obećava napredak ekipe iz nedelje u nedelju.

- Imamo mnogo dobrih igrača u ekipi. Još je rano, ali napredovaćemo i dalje. Idemo korak po korak. Želimo prvo da se izborimo za top 8, a onda fajnal-for. Evroliga je mnogo jaka ove sezone i biće teško - poručuje Angelopulos.

Takmičenje u Evroligi otvaraju duelom u Istanbulu protiv Fenerbahčea u petak (19.30).