30.09.2024.

21:20

Foto: aba liga

Sport

Čačani zaboravili poraz od Partizana i slomili Krku!

Ekipa iz Čačka nije optimistično otvorila ovaj meč, s obzirom da je na premijeri Jadranske lige poražena od silovitog Partizana (96:66). Iz tog razloga, izabranici Saše Ocokoljića večeras su ostavili i poslednji atom snage na parketu i u velikoj meri popravili utisak. Iako je Krka, koja se trenutno nalazi u donjem domu na tabeli regionalnog šampionata u više navrata mogla da pripreti izjednačenju, pa čak i preokretu, Čačani su uspeli da se izbore i rutinski meč privedu kraju.

Informer

Detalj sa meča KK Borac - KK Krka

Slovenačka ekipa bolje je ušla u duel i nakon nebrojeno grešaka u protivničkom taboru, došla do prednosti. Borac je nakon par minuta uspeo da se stabilizuje, te sa nekoliko dobrih rešenja stigao do izjednačenja.

Rezultatska klackalica trajala je do same završnice, kada se tim iz Čačka serijom poena odlepio i stigao do značajnije predosti. Razume se, Krka nije istakla belu zastavu, ali je bila nedovoljno jaka da slomi otpor rivala.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Baldvin sa upisanih 15 poena, Đorđe Gagić sa 13 poena uz šest skokova, a dvocifreni su bili još Justas Furmanavičius i Smit sa 12 koševa.

Na drugoj strani istakao se Špan sa 14 poena, uz tri skoka i tri asistencije. Garsija je ubacio 12 poena, koliko je postigao i Čebašek.