01.10.2024.

11:00

Foto: EPA

Sport

Amerikanac vidi Partizan na fajnal-foru: Dopada mi se njihov tim!

Jedan od najboljih šutera u Evropi suočiće se sa crno-belima na samom startu sezone (četvrtak 20.30), a nekadašnji plejmejker Denver Nagetsa ima samo reči hvale o beogradskom klubu.

U razgovoru za "Sport klub" naveo je ekipu Željka Obradovića kao jednu od najboljih u Evroligi ove sezone i ocenio da imaju sastav za završni turnir elitnog takmičenja.

Informer

Markus Hauard

- Panatinaikos, Olimpijakos, Real Madrid i Partizan. To su timovi za koje mislim da će stići do završnog turnira. Partizan je napravio brojne promene, ali mi se dopada roster kojim raspolažu. Smatram da imaju brojne talentovane igrače i verujem da će mnoge iznenaditi ove sezone - rekao je Hauard za "Sport klub".

Dotakao se i Crvene zvezde i priznao da gaji veliku dozu poštovanja prema srpskim klubovima, pogotovo njihovim navijačima.

Veoma poštujem srpske navijače zbog načina na koji bodre svoje klubove. Znam da umeju da zastraše mnoge koji kroče u dvoranu, a to je sa dobrim razlogom. Ipak, poštujem ih, kao i klubove koje podržavaju. Veoma je zabavno igrati zbog okoline i intenziteta koji osetite čim izađete iz autobusa i kročite u dvoranu. Igrao sam protiv obe ekipe.  Kapa dole navijačima u Srbiji, čine igru daleko zabavniju i to izrazito poštujem - objasnio je omaleni šuter.

Informer

Hauard u dresu Denvera

Amerikancu ugovor sa Baskonijom ističe na kraju ove godine, a u red za njegov potpis staće svi najjači timovi u Evropi.

Međutim, zbog neskrivene ljubavi prema srpskim navijačima, možda baš "večiti" budu na vrhu liste za potpis fantastičnog strelca.