01.10.2024.

18:02

Foto: Starsportphoto

Sport

Mijailović oštro protiv Čovića kao predsednika KSS! Ovakvim izborom je degradiran i postiđen svaki čovek!

Čović će na ovoj poziciji ostati u narednom četvorogodišnjem periodu, sve do 1. oktobra 2028. godine.

Međutim, ubrzo nakon objave, stigla je oštra reakcija predsednika KK Partizan, Ostoje Mijailovića, koji je izrazio nezadovoljstvo ovim izborom i naglasio da crno-beli nisu podržali Čovićevu kandidaturu.

Mijailović je istakao da je ovakvim izborom "postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u srpsku košarku".

- KK Partizan nije podržao kandidaturu novoizabranog predsednika KSS, niti smatra da je on dobar izbor za srpsku košarku. Bez želje da komentarišem ko je kako i zbog čega glasao, moram da napomenem kako 28 od 30 prisutnih delegata (ili prethodna podrška 30 od 33) nije jednoglasno i da je takva definicija jeftin i nepotreban pokušaj obmane. Smatram da predsednik nacionalnog saveza treba da bude ugledan, pošten i sposoban čovek, a da je ovakvim izborom degradiran i postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u našu košarku - napisao je Mijailović.

Informer

Ostoja Mijailović

Sa druge strane, na zvaničnom sajtu KSS objavljeno je da je Čović jednoglasno izabran, uz dodatak da su tokom sednice ispravljene određene manjkavosti u Statutu KSS.

- Pod tačkom razno utvrđeni su određene manjkavosti i nejasnoće u Statutu KSS koje su tokom Skupštine ispravljene, pa je jednoglasno doneta odluka da je novi predsednik Nebojša Čović dobio mandat u narednom četvorogodišnjem periodu do 1. oktobra 2028. godine, dok će izbori za delegate Skupštine koji nas očekuju u decembru 2024. biti bez uticaja na ovu činjenicu - piše na sajtu KSS.