01.10.2024.

21:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Čović nije ostao dužan Mijailoviću! Ako je Partizan ozbiljan klub mora da pobegne od takvih primitivizama!

Mijailović je putem društvene mreže "X" kritikovao proces glasanja, ističući da izbor Čovića nije bio jednoglasan, te dovodeći u pitanje njegovu podobnost za ovu funkciju.

Međutim, Čović nije dugo čekao sa odgovorom. U gostovanju na televiziji "Nova S", u emisiji "Dnevnik", izneo je svoju verziju događaja, optužujući Partizanovog predstavnika da nije ni prisustvovao sastanku, te da su brojke jasne.

Informer

Nebojša Čović

- Te privatne Tvit naloge neću da gledam i gubim vreme na te stvari. Kada dajete izjavu ona više govori o onome ko je daje, nego o onome o kome taj neko priča. Neka javnost procenjuje poštenje, ugled, sposobnost i obrazovanje. Nemamo vremena za to. Mogao je svako da se kandiduje, a 30 od 33 delegata mene podržalo. Nikoga nisam jurio. Na glasanju nije bilo prisudno troje. Nije bio prisutan Filipović iz Partizana, koji se javio da je bio bolestan. Od 30 delegata 28 je glasalo za, nijedan nije protiv, jedan nije predao glasački listić, a to je Darko Jovičić koji je kandidat za potpredsednika. Predat je i jedan prazan glasački listić. Neću time da se bavim, to su ispričane priče i to govori o ljudima koji daju takve izjave. Košarka se baštini u klubovima, a Partizan kao ozbiljan klub mora da pobegne od takvih primitivizama. Meni je drago da mi najveće legende Partizana kao Kićanović, Grbovića i ostali čestitaju, a ostalo - rekao je Čović.

Ova razmena oštrih reči ukazuje na dublji sukob između ključnih aktera srpske košarke, a čini se da ovo pitanje neće tako brzo biti zatvoreno. Dok Čović ima podršku velikih legendi, poput Kićanovića i Grbovića, odnos sa rukovodstvom Partizana ostaje zategnut.