02.10.2024.

09:34

Foto: aba-liga.com

Sport

Eksperti rekli svoje! Partizan je kvalitetniji od Zvezde, a evo ko je glavni favorit za osvajanje Evrolige!

Prema poslednjem rangiranju stručnjaka, Partizan i Crvena zvezda našli su se među ekipama koje bi mogle daleko dogurati ove sezone.

Partizan, pod vođstvom legendarnog trenera Željka Obradovića, zauzeo je visoko osmo mesto. Crno-beli tim, koji je prošao kroz značajne promene tokom leta, projektovan je da se plasira između osmog i 13. mesta, sa velikim očekivanjima i ciljevima pred sobom.

Informer

KK Partizan

Obradović je potpuno rekonstruisao ekipu i prema rečima mnogih, stvorio „ratnički“ tim spreman za najviše domete.

Crvena zvezda, sa grčkim stručnjakom Janisom Sferopulosom na čelu, rangirana je na 12. mestu. Ekipa je takođe prošla kroz značajna pojačanja, a veruje se da su crveno-beli spremni da se bore za poziciju između devete i 16. na tabeli.

Informer

KK Crvena zvezda

Sferopulos je, čini se, uspeo da sklopi tim koji odgovara njegovoj viziji i ambicijama, a ljubitelji košarke s nestrpljenjem očekuju njihov početak sezone.

Glavni favoriti za osvajanje Evrolige prema mišljenju eksperata su grčki giganti Panatinaikos i Olimpijakos, dok su Fenerbahče, Real Madrid, Barselona, Monako, Efes i Partizan takođe visoko kotirani. Crvena zvezda, iako nešto niže rangirana, i dalje ima šanse da iznenadi konkurenciju, a iza njih su se našli Žalgiris, Makabi, Bajern, Asvel, Pariz i Alba.

Evroliga počinje ove nedelje – Partizan će svoj prvi meč odigrati u četvrtak protiv Baskonije u gostima, dok će Zvezda u petak odmeriti snage sa novim timom u ligi, Parizom.