02.10.2024.

17:32

Foto: profimedia

Sport

Topić pričao za američke medije! Srpski plej otkrio ko mu je najviše pomogao u Oklahomi!

Zbog ozbiljne povrede kolena, bivši plejmejker Crvene zvezde neće zaigrati u svojoj debitantskoj sezoni u najjačoj ligi sveta.

Topić je prisustvovao svom prvom NBA trening kampu, ali zbog trenutne faze oporavka, treniraće individualno i neće se priključiti ostatku ekipe. Iako ga povreda udaljava od terena, mladi srpski as ne gubi optimizam.

Informer

Nikola Topić

- Osećam se sjajno. Svakog dana napredujem i sve se bolje osećam, što je odličan znak. Grad mi se dopada, miran je i tih, a to mi uvek prija. Siguran sam da ću sve više uživati kako vreme prolazi-  izjavio je Topić na danu posvećenom medijima u Oklahomi.

Srpski košarkaš je priznao da mu je ogromna podrška saigrača pomogla da lakše prebrodi teškoće sa povredom. Posebno je istakao prijateljstvo sa Četom Holmgrenom, koji je prošao kroz sličnu situaciju.

- Svi su bili tu za mene, ali Čet i ja smo najviše pričali, budući da je i on imao istu povredu. Pružio mi je mnogo korisnih saveta.

Informer

Čet Holmgren

Iako je svestan koliko je gubitak prve sezone veliki udarac, Topić ostaje fokusiran na budućnost.

- Naravno, veoma mi je teško što neću igrati, ali gledam to kao priliku da upoznam tim, sistem i način igre u NBA. Imaću vremena da se potpuno pripremim. Kada zaigram, svi će videti koliko mi je svaka lopta važna i koliko ću davati maksimum u svakoj situaciji – bilo da je u pitanju prijateljska utakmica, regularna sezona ili, nadam se, plej-of jednog dana.

Srpska košarkaška javnost s nestrpljenjem će pratiti dalji razvoj karijere ovog mladog talenta, a svi se nadaju da će se Topić vratiti na teren jači nego ikada!