02.10.2024.

15:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Čović sve iznenadio: ABA liga nigde ne vodi

Novi prvi čovek srpske košarke ističe da morao da nađemo način kako da idemo u Evropu, te da postoje dva puta - ABA liga i FIBA. 

-  Oko ABA lige i domaće lige. Ja jesam za domaću ligu, samo da dođemo do toga gde ona vodi. Mi moramo da nađemo način i put kako idemo u Evropu. Postoje dva puta, jedan je ovaj preko ABA lige, on vas košta 1.000.000 evra, možda sledeće  godine bude 2.000.000 evra. Nema tu posebnih pristupa i pravila. Drugi put je preko FIBA, treći faktor ne znamo kakav je odnos EKA - FIBA, kakav će dogovor biti. Postoji podela na dve navijačke grupe, vi procenite da li su oni interesi košarke u Srbiji ili interesi. Naše nije da navijamo za jednu i drugu grupu - kazao je Čović prilikom promocije na mestu predsednika KSS.

Informer

- Uz konsultacije sa klubovima i košarkaškim svetom treba da dođemo do najboljih rešenja, ne mogu da podržim ABA 2 ligu, ako srpski klubovi ne mogu da idu u ABA, ne mogu ni da podržim ni ABA, a 2000. godine je bilo neko drugo stanje. Onda kada smo reformisali ABA j.t.d. ligu, kada smo se oslobodili šest lica koja su imala 20 odsto udela, a 80 odsto odluka su donosili. Puno toga se promenilo, ABA liga više nigde ne vodi. Videćemo gde će taj put voditi, nije on blizu, ali je neminovan. Ima puno ljudi koji hoće da se dodvore onoj ili ovoj strani, to nije interes. Ja nisam čuo planove za naredni ciklus iz Olimpijskog komiteta, a on je počeo... Mi ćemo se otvoriti i raditi transparentno. Dragoceno nam je svako mišljenje.