02.10.2024.

20:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Janakopulos nema dilemu: Doveo bih Jokića u Panatinaikos! Evo za kojim Srbinom posebno žali...

Godinama su navijači Panatinaikosa čekali da se njihov voljeni klub vrati na krov Evrope, a istorijska ulaganja kontroverznog vlasnika - Dimitrisa Janakopulosa, napokon su se isplatila prošle sezone! "Zeleni" su došli do trofeja u Evroligi, ali to nije bio razlog da se apetiti smanje. Naprotiv, grčki velikan angažovao je brojna pojačanja tokom leta i potvrdio najviše ambicije i u novoj takmičarskoj godini. 

Budući da je Evroliga zvanično počinje sutra, Dimitris Janakopulos govorio je o brojnim temama uoči starta elitnog takmičenja. Novinare je najviše zanimalo kog igrača bi voleo da vidi u dresu Panatinaikosa, a grčki biznismen odgovorio je kao iz topa - Nikolu Jokića. 

- Nakon Majkla Džordana prestao sam da pratim NBA ligu, a Nikola Jokić je razlog zbog čega sam ponovo počeo da gledam. Njegov ugovor je oko 120.000.000 dolara, tako da mislim da njegov dolazak u Panatinaikos nije realan, ali bih voleo da se to desi. Takođe, voleo bih da sam ranije doveo Miloša Teodosića - jasan je bio Janakouplos. 

Informer

 

Inače, Teodosić je tokom karijere već nastupao u Grčkoj, ali u taboru najvećeg rivala - Olimpijakosa. Budući da je srpski plejmejker emotivno vezan za crveno-bele boje, deluje da su Janakopulosove šanse uvek bile minimalne.