03.10.2024.

06:40

Foto: profimedia

Sport

Avramović otkrio za koga će navijati u Evroligi! Pomenuo Žoca, ali i Crvenu zvezdu!

Razlog je to što je tokom leta iskusni plejmejker napustio Partizan, gde je proveo minule tri godine i prešao u tabor moskovskog CSKA. S obzirom da su ruski timovi suspendovani, zbog rata koji njihova zemlja vodi sa Ukrajinom, naš reprezentativac će Evroligu ovog puta morati da prati sa strane.

Simpatični Čačanin otkrio je za koga će navijati, a njegov izbor svakako i ne predstavlja neko veliko iznenađenje. On je ujedno izdvojio i glavne kandidate za najviši plasman.

Podsetimo, crno-beli večeras startuju u elitnom društvu i to gostovanjem protiv Baskonije (20.30, Sport klub 1).

- Navijaću za Partizan, naravno. Gledaću i mečeve Crvene zvezde, jer u tom timu je mnogo mojih prijatelja. Za šanse je još rano da se priča, sastav crno-belih se mnogo promenio, tako da će biti veoma zanimljivo. Favoriti u ovoj sezoni su bez sumnje četiri tima – Real Madrid, Panatinaikos, Olimpijakos i Fenerbahče. Bar tri ekipe odatle će biti na fajnal-foru - rekao je Avramović za ruski "Okko".

Informer

Aleksa Avramović i Željko Obradović

Aleksa se potom dotakao i saradnje sa najtrofejnijim evropskim stručnjakom Željkom Obradovićem u Partizanu.

- Njegova dostignuća, svi trofeji koje je osvojio su dobro poznati, ali njegova predanost košarci je impresivna. Pomogao mi je da postanem bolji na terenu. Bilo je mnogo različitih finesa i situacija sa kojima smo se susretali svakog dana. To nije nešto konkretno, već pomoć u svakoj pojedinačnoj situaciji na parketu. Kako se prilagoditi u ovoj ili onoj situaciji. On to odlično razume. Uveren sam da sam nakon tri godine rada s njim porastao kao igrač i postao bolji - poručio je Aleksa, koji je u novoj pobedi CSKA nad Astanom u VTB ligi (93:48) postigao samo tri poena za 13 minuta provedenih na parketu.