03.10.2024.

14:52

Foto: profimedia

Sport

Biću spreman i pre nego što se očekuje! Milutinov: Nedostaje mi treniranje!

Centar Olimpijakosa se povredio početkom septembra tokom treninga sa ekipom iz Pireja. Naime, on je tada uganuo stopalo, i ispostavilo je da je reč o povredi ozbiljnije prirode.

Iako su tamošnji stručnjaci predviđali da će našem reprezentativcu trebati dva meseca za oporavak, sve su prilike da ćemo ga uskoro gledati na terenu.

- Uvek se trudim da se dodatno motivišem. Pokušavam da radim više nego pre. Želim da se vratim što pre, jer mi nedostaje da budem s mocima na terenu. Nedostaje mi treniranje. Ponekad, kada imaš povrede, jednostavno se trudiš da pomeriš svoje granice. Verovatno se nisam dovoljno trudio pre povreda, pa se nadam da ću kada se vratim, a mislim da ću biti bolja verzija sebe. Imam vremena da uradim ono što je potrebno mentalno da budem spreman za početak sezone - istakao je Milutinov u razgovoru za grčki "Sportal".

Veruje srpski košarkaš da će njegov povratak na teren biti brži nego što se očekuje, o čemu svedoče i grčki mediji, koji predviđaju da će Milutinov biti na rapsolaganju Jorgosu Barcokasu za prvu domaću utakmicu u Evroligi, zakazanu za 11. oktobar, kada će Žalgiris gostovati u Pireju.

- To zavisi od doktora i fizioterapeuta. Počeo sam ponovo da hodam pre nekoliko dana i stvari idu dobro. Osećam veliki napredak i verujem da ću biti spreman pre nego što se očekuje - poručio je srpski košarkaš.

Informer

 

Bivšem asu Crvene zvezde prija rad sa iskusnim grčkim stručnjakom, koji je ove godine u dogovoru sa stručnim štabom sklopio odličnu ekipu.

- Radio sam s Barcokasom pre nego što sam otišao u CSKA. Vidite da je u prethodnih pet godina uradio sjajan posao sa Olimpijakosom. Bio je na F4 dve godine zaredom, samo mu je trofej izmakao. Nadam se da imamo igrače koji to mogu da urade ove godine - istakao je Milutinov, a potom dodao:

- U poređenju s prošlom godinom, sastav ovog tima je bolji. Vlasnici su zapravo uložili mnogo više novca u tim i zahvalni smo im na tome. Mislim da smo izgradili odličan tim i imamo kvalitet da idemo do kraja, ali u sportu nije sigurno da ako uložiš mnogo novca, da ćeš osvojiti titule. Svaka utakmica je posebna, to je F4, to zavisi od dana kada igraš. Ponekad moraš imati malo sreće, ali s njihove strane (vlasnika) su dali sve od sebe i zahvalan sam im, i nadam se da je na nama da imamo dobru sezonu - podvukao je naš košarkaš.