03.10.2024.

21:22

Foto: Starsportphoto©

Sport

Saletov Monako zgazio Armani! Trinkijeri i Smajli razbili Barsu i Pantera!

Posebno je u centru pažnje bio Saša Obradović, čiji je tim Monaka briljirao protiv Olimpije iz Milana, potvrđujući status favorita.

Monako nezaustavljiv pod vođstvom Obradovića

Ekipa Saše Obradovića je slavila sa ubedljivih 93:80 u utakmici protiv Olimpije iz Milana, gde Monako je već u prvom poluvremenu pokazao silu.

Agresivnom odbranom i brzim tranzicijama, Kneževi su stvorili veliku prednost, završivši prvo poluvreme sa ogromnih 47:26. Ključni momenti bili su serija od 7:0 na početku meča i eksplozivna igra Alfe Diala, koji je završio meč sa 20 poena, dok su ga pratili Eli Okobo sa 14 i Furkan Korkmaz sa 10.

Obradovićeva taktika, zasnovana na visokim intenzitetom u odbrani i brzom rotacijom igrača, potpuno je neutralisala napore ekipe Milana da se vrati u meč.

Iako je Armoni Bruks sa 16 poena bio na visini zadatka, tim iz Italije nije imao rešenja za raspoloženi Monako. Ovom pobedom, Monako je jasno pokazao da će biti sila sa kojom će se svi morati suočiti u daljem toku takmičenja.

Žalgiris slomio Barselonu

U Kaunasu, Žalgiris je priredio pravo iznenađenje pobedivši Barselonu sa 74:67. Predvođeni Ignasom Brazdeikisom, koji je postigao 17 poena, Litvanci su od početka nametnuli svoj ritam.

Publika u Kaunasu bila je dodatni faktor, podstičući ekipu na agresivnu igru, posebno u defanzivi. Žalgiris je kontrolisao prvi deo utakmice, završivši prvo poluvreme sa prednošću od 43:31.

Barselona se probudila u trećem kvartalu i smanjila prednost na samo dva poena, ali je Žalgiris pokazao mentalnu snagu i uspeo da ponovo stekne kontrolu. Andrea Trinkijeri, trener Žalgirisa, taktički je nadmudrio rivala, a njegovi izabranici su zadržali prednost do samog kraja.

Panatinaikos izdržao nalete Albe

Iako nisu blistali, košarkaši Panatinaikosa uspeli su da savladaju Albu u Berlinu sa 87:77. Atinjani su brzo došli do dvocifrene prednosti, ali su se domaćini u više navrata vraćali u meč.

Ključnu ulogu u pobedi Panatinaikosa odigrali su Huančo Ernangomez i Kostas Slukas, čije su trojke u poslednjoj četvrtini definitivno prelomile meč.

Panatinaikos je ovom pobedom pokazao da ima kvalitet da se nosi sa izazovima, iako je ekipa Ergina Atamana daleko od idealne forme.