04.10.2024.

15:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Miljenik "grobara" razvija novo oružje! Hoću da šutiram trojke!

Centar Panatinaikosa sa svojim fizičkim predispozicijama predstavlja jednog od najboljih igrača na toj poziciji u Evroligi, ali to ne znači da Francuz ne nastoji dodatno da proširi svoj napadački asortiman.

Kako se košarka razvijala, tako je i pouzdan šut iz daljine postajao sve traženiji kod igrača. Upravo u tom segmentu Lesor želi da napreduje.

Hoću da šutiram za tri poena, hoću da radim na tome i to i vežbam. Hoću da igram kako košarka treba da se igra. Neću juriti šuteve za tri poena, ali šutiraću - rekao je Matijas.

Informer

Matijas Lesor

Reprezentativac "trikolora" je sinoć bio među najboljim pojedincima u pobedi Panatinaikosa nad Albom 87:77 sa 14 poena i osam skokova, a šta nas tek očekuje kada namesti ruku i počne da šutira?

Zaista, jedina zamerka na Lesorovu igru bila je u napadu. Često zna da uspori i oteža posao svojim bekovima, jer ne predstavlja opasnost izvan reketa po protivnički koš.

Informer

Lesor na meču sa Albom

Ukoliko namesti ruku i počne u respektabilnim procentima da ubacuje iz tih pozicija, Atinjani postaju mnogo opasnija ekipa.

Čuvar više ne sme da ga ostavlja samog na visini penala i "kampuje" pod košem dok čeka bekove "zelenih".