05.10.2024.

09:33

Foto: Starsportphoto

Sport

Ljubimac "grobara" prolazi kroz pakao! Operacija je neizbežna, čeka ga duga pauza!

Kako prenosi poznati NBA insajder Šems Čaranija, Egzum će morati na operaciju zbog teške povrede zgloba na desnoj ruci, a očekuje ga duža pauza.

Nekadašnji miljenik navijača Partizana, koji je prošle godine oduševljavao igrama u beogradskom klubu, sada će morati da se suoči sa novim izazovom u NBA karijeri. Egzum je bio ključni igrač za Maverikse, doprinoseći s klupe u mnogim utakmicama, te se njegova odsutnost smatra ozbiljnim udarcem za tim.

Još uvek nije poznato koliko će utakmica Dalas Maveriksa propustiti, ali je jasno da će period oporavka biti dug. Dante Egzum, koji je bio 5. pik NBA drafta 2014. godine, iza sebe ima bogatu karijeru u NBA, gde je ranije igrao za Jutu Džez i Klivlend Kavalirse, pre nego što je prešao u Evropu, gde je nastupao za Barselonu i Partizan. Nedavno se vratio u NBA, pridruživši se Dalasu, gde su od njega očekivali mnogo u predstojećoj sezoni.

Ova povreda ne samo da je udarac za Maverikse, već i za same navijače koji su s nestrpljenjem čekali da vide Egzuma kako nastavlja svoj uspon u NBA ligi.