05.10.2024.

20:04

Foto: EPA

Sport

Ekspresna reakcija Turaka! Fenerbahče momentalno pronašao zamenu za Vilbekina! (FOTO)

Vilbekinova povreda zadobijena u pobedi nad Olimpijakosom (82:71) šokirala je navijače, ali je klub ubrzo našao rešenje.

Kako prenose Aris Barkas i portal "Eurohoops", Fenerbahče je dogovorio dolazak američkog plejmejkera Sejbena Lija, koji je prethodno igrao za tursku ekipu Manisa. Li je na početku sezone briljirao u FIBA Ligi šampiona, postigavši čak 36 poena, uz 6 skokova i asistencija, u pobedi nad Mursijom rezultatom 103:97.

Sejben Li, bivši igrač NBA timova Detroit Pistonsa, Filadelfija Seventisiksersa i Finiks Sansa, dolazi kao značajno pojačanje za turski klub. Ovaj talentovani ofanzivno orijentisani plejmejker, koji je ponikao na Univerzitetu Vanderbilt, trebalo bi da donese novu energiju i stabilnost u redove Fenerbahčea.

Zanimljivo je da njegov rođak Trent Forest trenutno nastupa za špansku Baskoniju, što dodaje još jednu porodičnu vezu u evropskoj košarci.

Navijači Fenerbahčea s nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Sejben Li snaći u njihovom timu i kako će doprineti klupskoj borbi za vrh Evrolige.