05.10.2024.

19:27

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Sport

Jokić i Nagetsi gledali moćnu Megu! Kondić i Jović naneli prvi poraz Dubaiju! (FOTO)

Fantastičnu stvar uradila je ABA liga kada je krajem prošle sezone "aminovala" ulazak Dubaija u regionalno takmičenje. Ako ništa drugo, bio je to genijalan potez sa marketinške strane budući da je današnji meč kluba sa Bliskog istoka i Mege iz prvog reda pratila košarkaška elita! 

Sastav Marka Baraća imao je veliku podršku sa tribina pošto su krajem prve deonice u prvi red "Pepsi Arene" u Dubaiju stigli košarkaši Denvera - Nikola Jokić, Vlatko Čančar i Dario Šarić. Sa njima u društvu bio je i jedan od trenera Nagetsa - Ognjen Stojaković, a sve su ukrasili vlasnici kluba iz Kolorada - Sten i Džoš Kroene. 

Imali su šta i da vide budući da je Mega nanela prvi poraz Dubaiju ove sezone - 83:80 (18:24, 18:21, 24:18, 23:17). Pored toga, beogradski klub predstavio je svoj naredni projekat u vidu Koste Kondića, koji je u ključnim momentima pravio čuda na parketu. 

Upravo je Kondić, zajedno sa Filipom Jovićem, bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena. 15 je dodao Džek Kajl sa 15, Petrović je dodao 13, a Marković 11. Sa druge strane bolji od ostalih bio je Tejlor sa 14, Klemen Prepelić je ubacio 13, a Avudu Abas 12. 

Meč u Dubaiju pratio je još i generalni menadžer Denvera - Kalvin But, koji je od poznatog košarkaškog menadžera Miška Ražnatovića na poklon dobio dres Mege. Među prisutnima bio je i nekadašnji čelnik Evrolige Đordi Bartomeu, ali i predsednik VTB lige - Sergej Kuščenko.