06.10.2024.

15:12

Foto: AP/Photo

Sport

Bertans progovorio o prelasku u Partizan: Nije to bilo za mene

Davis Bertans je prošlog leta napustio NBA ligu i postao slobodan igrač, a odmah potom krenule su spekulacije da bi mogao da pojača Partizan. Čak su pojedini insajderi tvrdili da bi mogao da bude željko čekano iznenađenje koje je najavljivao predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Ipak, letonski šuter nije se pojavio na "Crno-beloj simfoniji", a nekoliko dana kasnije kao bomba odjeknula je vest da će pojačati Dubai. Sada već iskusni krilni igrač objašnjava šta je na kraju prevagnulo da obuče dres novoosnovanog kluba, umesto da izabere povratak u Beograd, gde je sa mnogo uspeha igrao od 2012. do 2014. godine.

Dubai je veliki projekat za budućnost. Za Dubai je san da igra Evroligu tokom naredne dve-tri godine. Želeo sam da budem tu već u prvoj godini, da zauvek ostane zapisano da je Davis Bertans bio prva "osmica" Dubaija. Još sam dobio i ugovor na tri godine, što mi je bilo vrlo važno za porodicu, da ne treba da se selim svake godine - kaže Bertans u razgovoru za portal "Mocart sport".

Dodaje i da konkretnu ponudu od crno-belih nije ni dobio. Mada, iz njegovih reči da se zaključiti da je nekih makar nezvaničnih kontakata, ipak bilo.

Nisam dobio predlog da idem u Partizan. Možda je bila šansa da idem na jednu sezonu, ali to nije bilo za mene, želeo sam da duže vremena provedem u istom gradu. U NBA ligi sam bio trejdovan četiri puta za dve godine, to je vrlo teško za porodicu. Sada mi je drago da smo svi na jednom mestu, da igram... U Evroligi svaka ekipa ima 15 igrača, toliko je kvaliteta. Jedan Dobrić je protiv nas odigrao samo sedam minuta. Meni je vrlo važno da igram u kontinuitetu do kraja karijere - ističe Bertans.

Sjajni košarkaš bio je deo ekipe Dubaija koja je ostvarila istorijsku pobedu nad Crvenom zvezdom na startu ABA lige.

Ipak, jučerašnji meč protiv Mege propustio je zbog povrede.