06.10.2024.

20:20

Foto: abaliga.com

Sport

Trener Splita iskren: Zvezda pobedila sama sebe, pojedinci im nisu na nivou!

Iskusni stručnjak i bivši košarkaš nije krio oduševljenje ogromnim skalpom koji su njegovi izabranici skinuli u "Maloj dvorani" u Dalmaciji, ali priznaje da su crveno-beli sami sebe pobedili.

- Pre svega, želim da čestitam igračima. Od početka su verovali u pobedu i ušli su od prvog minuta u žestoku borbu sa moćnim protivnikom. Žao mi je što nije više ljudi došlo, verujem da je utakmica bila za uživanje. Protivnik je evroligaš, budimo iskreni, i bili su vidno umorni. Oni su se pitali više od nas. Osetio se umor, pogotovo na psihičkom nivou, a i pojedinci im nisu bili na nivou. Delom su zasluge i naše, ali dosta su nam pomogli greškama - objasnio je Rimac.

Informer

Velika pobeda Splićana

Splićani su ABA ligu počeli sa dva poraza, ali nakon lošeg izdanja protiv Budućnosti i Igokee, savladan je aktuelni šampion.

Rimac očekuje sve bolje partije u nastavku, s obzirom na ogromno samopouzdanje stečeno posle ovog meča.

- Ekipa se borila na visokom nivou od samog početka. Ovo je velika pobeda za nas koja nam donosi ogromno samopouzdanje u nastavku. Uspeli su da pogode i vežu neke trojke, ali su onda grešili u odbrani. Mi smo odlično branili sve iz preuzimanja i ograničili smo njihove visoke igrače. Dobro smo se "tukli" pod košem - ocenio je hrvatski strateg.