07.10.2024.

06:47

Foto: profimedija

Sport

Jedva izvukao živu glavu! Drama košarkaša, bežao kroz šumu da se spasi od poplava

Teške poplave zadesile su Bosnu i Hercegovinu prethodnih dana, pre svega u okolini Jablanice, gde se odronio kamenolom, izgubljeni su mnogobrojni životi, materijalna šteta je ogromna...

Iz ovog kraja je i Mirza Teletović, bivši košarkaš NBA klubova Bruklina, Finiksa i Milvokija. On je nedavno podigao malu hidrocentralu na reci Čvrsnici, koja je tokom poplava bukvalno "pukla kao kokica", kako kažu meštani, a prenosi Slobodna Dalmacija. Ugrožen je bio i sam Teletović, koji je morao da ide da je podigne, kako bi voda mogla barem koliko toliko da prolazi.

"Od meštana saznajemo da je sam Teletović jedva izvukao živu glavu kada je krenulo nevreme. Zvali su ga iz nekog od nadležnih ministarstava da digne klapne na brani. Nakon što je to uradio,  krenuo je svojim terencem nazad u Jablanicu, ali se ispred njega srušilo brdo. Isto se ponovilo kada je pokušao da krene nazad prema Doljanima", prenosi pomenuti portal.

Informer

Meštani svedoče da se nakadašnji košarkaški as jedva spasio.

- Morao je na kraju da ostavi automobil u Mirkama i kroz šumu i po blatu da se probija do kuće - rekao je Armin Rizvić portalu Slobodna Dalmacija, koji je zaposlen u Teletovićevom kafiću u Jablanici.