07.10.2024.

10:58

Foto: Starsportphoto©

Sport

Daju sve od sebe! Pešiću nude najbolje moguće uslove kako bi ostao!

Prvi čovek srpske košarke je gostujući na "K1" istakao da popularni Kari ne želi više da živi u Beogradu i bude odvojen od porodice iz Pirota i Nemačke. Zbog toga, KSS je spreman na kompromis i traži idealno rešenje.

- Mi smo imali četiri, pet razgovora, juče još jedan dodatni. On je ovde tri godine neprekidno bio smešten u Beogradu, odvojen od porodice. Razgovarali smo kako bismo mogli da napravimo drugačiju varijantu, da ublažimo te probleme, on je bio jedini trener zaposlen u savezu na neodređeno vreme, a to nije baš normalno. Uz uvažavanje svega što kaže, to da ima 75 godina, da hoće da uspori ritam života, ali ima tu i stvari koje su ostale iz prethodnog perioda, nekih nesuglasica koje su se događale, ali da to ostavimo po strani, jer neće pomoći oko ovih razgovora - rekao je Čović.

Informer

Nebojša Čović

Podsećamo, Pešić je početkom meseca obavestio javnost da se definitivno povlači sa mesta selektora "orlova", a kao jedan od glavnih razloga je istakao svoje godine.

Što se Saveza tiče, oni još uvek ne odustaju od stručnjaka iz Pirota i smatraju da je produženje ugovora moralo da se odradi još pre Olimpijskih igara letos, gde je Srbija osvojila bronzanu medalju.

- Mi nismo sporni. Ja sam to javno i rekao, Pešić je zaslužio produžetak ugovora. Pitanje je zašto to ranije nije urađeno, dva-tri meseca pred Olimpijadu. To nije pitanje za mene i ovaj tim koji je sada došao u KSS. Otvorena su mu vrata i nemamo nijedan problem ili zadršku u pogledu produžetka saradnje. Igrači su takođe izrazili svoje mišljenje - poručio je Čović.