07.10.2024.

16:15

Foto: Košarkaška liga Srbije

Sport

Kad bi vlasnik zaigrao... Džoker uručio otkaz iskusnom treneru!

Zajedno sa stručnjakom iz Goražda, Sombor napušta i njegov doskorašnji pomoćnik Miljan Ivanović. 

Ovoj odluci Džokera prethodio je poraz od zemunske Mladosti 78:72 na samom otvaranju Košarkaške lige Srbije (KLS). Rastanak od nekadašnjeg trenera Igokee saopštio je sportski direktor Somboraca, Srđan Stojkov.

Informer

Lukajić sa pomoćnicima

"Želim da se, u ime kluba, ali i u svoje lično ime, zahvalim Željku Lukajiću i Miljanu Ivanoviću na izuzetno korektnoj i profesionalnoj saradnji, kao i na nesebičnom doprinosu koji su pružili u afirmaciji i razvoju našeg kluba i košarke u Somboru. S obzirom da je danas slobodan dan, ime novog trenera objavićemo u naredna 24 sata, a on bi, nadamo se, već sutra trebalo da održi prvi trening sa ekipom. Naš cilj je da dolaskom novog stručnjaka uvedemo novi i drugačiji koncept u svim aspektima rada kluba, koji će doprineti boljem razvoju i afirmaciji Džokera, jer težimo ka najvećim sportskim ciljevima - saopštio je Stojkov, a preneo zvanični sajt KLS-a.

Podsećamo, Lukajić je i proteklu sezonu proveo na klupi Džokera, ali ambiciozni klub u vlasništvu najboljeg košarkaša planete nije ostvario zapažen rezultat.

Završili su takmičenje na šestom mestu sa 16 pobeda i 14 trijumfa i propustili priliku da se takmiče na završnom turniru.