09.10.2024.

17:10

Foto: AP PHOTO

Sport

Izdat nalog za hapšenje bivšeg asa Real Madrida! Preti mu 16 meseci zatvora

Pre desetak godina je snažni Amerikanac u dresu Reala dominirao u evropskoj košarci, a sada bi mogao da završi iza rešetaka zbog krivičnog dela.

Naime, špansko tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv momka iz San Dijega zbog falsifikovanja dokumenata, a tamošnja policija izdala je i nalog za njegovo hapšenje. Razlog je što je nekada sjajni centar koristio lažni pasoš, pa mu sada preti čak 16 meseci zatvora.

Madriđani su u sezoni 2014/15. osvojili titulu u Evroligi, ali su tada imali i problem sa brojem stranaca, pošto je jedan od njih bio prekobrojan. U timu su tada, pored Slotera, bili još Fakundo Kampaco i Gustavo Ajon.

Međutim, Markus je pred Kup kralja dobio pasoš Ekvatorijalne Gvineje, ali je kasnije utvrđeno da su te isprave bile falš, a identične je imao i Endi Panko iz Fuenlabrade.

Informer

Markus Sloter je u sezoni 2014/15. igrao i protiv Crvene zvezde u Evroligi

Bivšeg asa Bamberga, Darušafake, Virtusa, Bahčešehira i AEK-a lokalne vlasti su tražile nekoliko godina kako bi mu uručili potrebnu dokumentaciju, sve do minulog leta. Tada je proces ubrzan, a uskoro će početi i suđenje.

S druge strane, zbog ovog slučaja ozbiljno bi mogao da bude pogođen i "kraljevski klub". Kako prenosi RAC1, ukoliko Slotera proglase krivim, Real bi mogao da ostane bez domaćih pehara iz pomenute sezone. Tačnije, trofeji prvaka Španije i Kupa Kralja biće najverovatnije pripisani Barseloni, koja već godinama pokušava to da izdejstvuje.