09.10.2024.

21:08

Foto: Starsportphoto©

Sport

Lojd bio u Tel Avivu i doživeo traumu! Amerikanac traži hitan raskid ugovora sa Makabijem!

Stigao je letos Džordan Lojd u Makabi Tel Aviv kao kapitalno pojačanje za narednu sezonu, ali bi nakon samo dve utakmice mogao napusti izraelskog velikana. Razlog je, naravno - rat. Amerikanac je uplašen zbog ratnog stanja i raketa koje neprestano padaju u okolini Tel Aviva zbog čega je odbio da sa ekipom nakon gostovanja Monaku ode put Izraela. 

Kako prenose tamošnji mediji, Džordan Lojd i njegovi agenti danas su imali sastanak sa čelnicima kluba, a budući da je njegov zahtev da bude stacioniran u Beogradu odbijen, očekuje se da ugovor vrlo brzo bude raskinut. 

Makabi je, inače, posle utakmice prvog kola Evrolige, protiv Asvela u Beogradu, svim svojim strancima dozvolio da ostanu u glavnom gradu Srbije, nisu morali da se sa Izraelcima vrate u Tel Aviv.

Uprkos dozvoli, Džordan Lojd nije želeo da se iskoristi svoje pravo već je sa ekipom otišao put Tel Aviva, ali se tamo nije dobro proveo. U međuvremenu je počela iranska ofanziva, Izrael je bombardovan, a američki košarkaš je doživeo traumu zbog koje ne želi nazad.