10.10.2024.

07:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Košarkaši Partizana u Madridu sanjaju novo čudo!

 

Bukmejkeri su otpisali crno-bele na čiju pobedu je kvota 3,85, dok je na Madriđane 1,23.  Ipak, Partizan sanja čudo u Madridu nalik onom iz aprila 2023. godine! Sezonu u Evroligi Partizan je otvorio porazom u Vitoriji od Baskonije, ali je u ABA ligi imao tri pobede u isto toliko mečeva.

Sa druge strane, Real je vrlo loše startovao novu takmičarsku godinu, pošto je prošle nedelje doživeo poraz u Minhenu od Bajerna, a pre toga i od Korunje u prvenstvu Španije. Na sve to, ostali su bez trofeja Superkupa, pošto je u finalu bila bolja Unikaha. Iako je najavljeno da će igrati bez Fakunda Kampaca usledio je preokret.  Argentinski reprezentativac prvobitno je suspendovan zbog ponašanja tokom utakmice prvog kola Evrolige protiv Bajerna, ali je kazna od jednog meča ukinuta uoči duela Partizana i Reala. "Blankosi" su uložili žalbu na prvostepenu odluku, a iskusni plejmejker imaće pravo nastupa dok čitav slučaj ne bude kompletno razjašnjen. 

Informer

Trener crno-belih Željko Obradović imao je određene kadrovske probleme tokom proteklih nedelja. Poznato je da je na posebnom režimu treninga krilni centar Ajzea Majk, a da je probleme sa povredom šake imao i startni centar Brendon Dejvis.  Iskusni reprezentativac Ugande biće u konkurenciji za tim u Madridu, dok Majk još radi na oporavku.

Prema rečima prvotimca crno-belih Marija Nakića, ekipa će izaći borbeno na megdan Realu.

- Oni su jedna od najboljih ekipa u Evropi. Moramo da igramo čvrsto, jako i motivisano, da se "pobijemo" sa njima. Nadamo se dobrom izdanju - kaže Nakić.