10.10.2024.

22:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Ispovest srpskog reprezentativca! Čuveni košarkaš otkrio šta ga je istraumiralo!

Stefan Jović trenutno nastupa za Valensiju, ima 33 godine i pregršt trofeja u karijeri. Njegov uspon je počeo u kragujevačkom Radničkom kod legendarnog Miroslava Mute Nikolića, a košarku na najvišem nivou je zaigrao prelaskom u Crvenu zvezdu.

Upravo je tada otpočeo "pakao" za Nišliju, pošto mu je trebalo mnogo vremena da se navikne na novi sistem rada, kao i na zahtevne treninge koje je forsirao trener Dejan Radonjić. Evo kako je opisao dolazak na Mali Kalemegdan:

- Prva godina u Zvezdi bila je s Dejom. To je bio prelazak u sistem rada koji do tada nisam video. Način treniranja, količina treninga, plus Evroliga u tom trenutku, bili su za mene izazov u prvih mesec dana, jer sam se morao prilagoditi ritmu, načinu treniranja i informacijama. To pamtim kao nešto što je ostavilo dubok i trajan utisak na mene - rekao je Jović u emisiji "Tajmaut sa Kristinom".

Informer

 

Potom je podelio mudrost koja može da posluži mladim igračima koji menjaju sredinu i napreduju u karijeri:

- Sada, deset godina kasnije, od 2014, i dalje se sećam tog perioda. I sada je slično, ali za novi sistem i nove igrače potrebno je vreme. Ništa ne može preko noći, pa se prilagođavamo mi njemu, a on nama.

Stefan Jović je košarkom počeo da se bavi u niškom Ergonomu, da bi u profesionalne vode uplovio kao igrač kraljevačke Sloge. Usledili su angažmani u Radničkom, Crvenoj zvezdi, Bajernu, Himkiju, Panatinaikosu, Saragosi i Valensiji.

Sa reprezentacijom Srbije je osvojio čak pet srebrnih medalja - na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, na Svetskim kupovima u Španiji i na Filipinima, na Evrobasketu u Turskoj i na Mediteranskim igrama u Mersinu. Takođe, ima i jednu bronzu sa Univerzijade u Kazanju.