11.10.2024.

09:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda na vrhu, Partizan na dnu! Večiti na potpuno suprotnim krajevima tabele Evrolige!

Zvezda je u sredu slavila pobedu nad Baskonijom rezultatom 78:71, dok je Partizan poražen od moćnog Reala u Madridu sa 93:86.

Crvena zvezda je tako nastavila sjajan niz i upisala drugi trijumf u sezoni, čime se pridružila elitnoj grupi od četiri tima koja imaju učinak 2-0. Crveno-beli trenutno dele prvo mesto sa Panatinaikosom, Monakom i Fenerbahčeom, ali se zbog slabije koš-razlike nalaze na četvrtoj poziciji.

Informer

KK Crvena zvezda

Ipak, njihov uspon mogao bi da bude ugrožen ukoliko Žalgiris upiše pobedu protiv Olimpijakosa u poslednjem meču drugog kola.

S druge strane, Partizan je i dalje bez pobede. Poraz od Reala ostavio je crno-bele na dnu tabele, gde dele sudbinu sa italijanskim Virtusom, takođe bez trijumfa. Partizan bi, u zavisnosti od rezultata preostalih utakmica drugog kola, mogao da završi čak na poslednjem mestu u Evroligi.

Informer

KK Partizan - KK Real Madrid

Iako se crno-beli nalaze u teškoj situaciji, sezona je tek na početku, a lakši raspored u narednim kolima daje im priliku za povratak. Sledeći izazov biće protiv Bajerna pred domaćom publikom, a potom i Makabija u hali "Aleksandar Nikolić".

Za razliku od Partizana, Zvezdu očekuje izuzetno težak raspored. Tim Janisa Sferopulosa u prvom duplom kolu sezone suočiće se sa Fenerbahčeom u Istanbulu, zatim s Barselonom na domaćem parketu, a ciklus će završiti gostovanjem Real Madridu. Svaka pobeda u ovom periodu bila bi ogroman kapital za crveno-bele, koji trenutno drže poziciju blizu vrha.