11.10.2024.

17:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Herojski čin svima poznatog košarkaša! Čovek sa davio u moru, a on uskočio da ga spasi!

Iako je skoro sredina oktobra, temperatura mora ne smeta pojedinim kupačima da zaplivaju u vodi. Ipak, jedan čovek je u Hrvatskoj počeo da se davi, a da nije bilo poznatog košarkaša, pitanje je da li bi se izvukao.

Marko Ramljak, igrač Zadra dobro poznat svim ljubiteljima "igre pod obručima", pio je kafu sa suprugom kada su čuli vapaj iz mora:

- Supruga je prva primetila da se nešto dešava, čovek je bio svega nekoliko metara od obale. Shvatio sam da je situacija ozbiljna i odmah sam skočio da pomognem - izjavio je Ramljak za "24sata.hr".

Informer

 

Marko je potom objasnio na koji način je spasio nesrećnog čoveka:

- Čovek nije bio u odeći, očigledno je nešto pošlo po zlu. Pomogao sam mu da se približi obali, a prijatelj mi je pružio ruku i zajedno smo ga izvukli na sigurno. Čovek je bio zbunjen i zahvaljivao mi se više puta. 

U međuvremenu su se pojavila ambulantna kola, pa je čoveku pružena prva pomoć, koja je bila dovoljna da se on potpuno oporavi. Kada je slučaj završio u medijima, Ramljak je ostao skroman i rekao da nije heroj:

- To bi svako uradio, nije nikakvo herojstvo.

Marko Ramljak je profesionalnu karijeru počeo 2010. godine u Zadru, da bi potom nastupao za klubove kao što su Cedevita, Zrinjski, Cibona, Balkan Botevgrad, Torunj, Posušje i Spars iz Sarajeva.