11.10.2024.

22:45

Foto: EPAImages

Sport

Furnije i Vezenkov zapalili Pirej! Prve pobede Olimpijakosa i Barse!

Počela je nova sezona Evrolige, a po rezultatima iz uvodna dva kola jasno je da nas očekuje izuzetno uzbudljiva takmičarska godina! Nakon dve utakmice samo su četiri tima ostala neporažena pošto je večeras prvi poraz u elitnom takmičenju upisao Žalgiris. 

Velikan iz Kaunasa iznenadio je Barselonu na startu takmičenja, ali je večeras u Pireju doživeo poraz. Olimpijakos je pred svojim navijačima popravio utisak nakon prvog kola i rutinski savladao Žalgiris 74:68. 

Crveno-bele su dominirali tokom čitavog meča, ali je Žalgiris u finišu utakmice uspeo da "zakuva" situaciju i da se vrati u utakmicu. Ipak, suvi kvalitet Olimpijakosa je presudio Litvancima. 

Prednjačio je tandem skupocenih pojačanja Furnije-Vezenkov. Francuz je ubacio 14 poena, dok je Saša Vezenkov postigao 11 koševa i uhvatio devet skokova. Sa druge strane - Sirvidis je bio najefikasniji sa 16. 

Prvu pobedu u novoj sezoni upisala je i Barselona koja je pred svojim navijačima bila bolja od Albe sa 88:73. Dario Brizuela je ubacio 18 poena, a Kevin Panter 14. Sa druge strane Martin Hermanson je postigao 13 koševa, a Mekdovel 12. 

Trijumf je upisao i Milan koji je nakon velikog preokreta savladao Pariz sa 79:74. Nikola Mirotić je prednjačio sa 14, dok je Ševon Šilds ubacio 12. U timu Pariza najefikasniji je bio Ti Džej Šorts sa 11.