12.10.2024.

16:50

Foto: AP/Photo

Sport

Beron se oprostio od košarke i posebno istakao Crvenu zvezdu!

Košarkašku javnost šokirala je vest da je jedan od najboljih šutera u poslednjih par godina odlučio da patike okači o klin i to samo 15 dana nakon potpisa ugovora u Kini.

Beron je odlučio da se od košarke oprosti objavom na platformi Iks u kojoj ističe zahvalnost klubovima za koje je nastupao i posebno ističe crveno-bele i njihove navijače. 

"Hvala Lietuvos Ritasu, Šarlroi, Mursiji, Erskišehiru. Hvala Crvenoj zvezdi koja mi je pružila košarkaško iskustvo o kojem sam mogao samo da sanjam i što su mi dali priliku da igram pred najboljim navijačima na svetu", glasi deo oproštajnog pisma Berona.

Momak rodom iz Pensilvanije je za Crvenu zvezdu nastupao od 2020. do 2022. i za to vreme se okitio trofejima ABA i Superlige Srbije, kao i priznanjima za najkorisnijeg igrača u ta dva finala.

Pred kraj karijere susreo se sa brojnim povredama zbog kojih je veliki deo proveo van terena. 

Informer

Bili Beron u crveno-belom dresu

Ekipa Armanija je poslednji evroligaš za kojeg je Beron nastupao, ali je bilo jasno da zbog zdravstvenog stanja neće dugo ostati u rotaciji Etorea Mesine.

"Hvala gospodinu Armaniju za priliku da dođem u Italiju. Nažalost, poslednje godine susreo sam se sa ružnom stranom ove igre. To je iskustvo koje ne želim nikome", napisao je sjajni šuter, aludirajući na stalne probleme sa povredama.