13.10.2024.

16:37

Foto: Starsportphoto

Sport

Smailagić telom u Žalgirisu, ali duhom u Partizanu: Naravno da ću se vratiti, ja sam dete crno-belih!

Kada trener otvoreno kritikuje igrača to je način da ga motiviše, a deluje da sve savete Smailagić polako upija i pokušava da ih primeni na parketu.

- Trener Trinkijeri pokušava da mi pomogne, to je sigurno. Pokušavam da dam sve od sebe i da se prilagodim. Moram da budem mnogo bolji u odbrani kako bih provodio više vremena na terenu. To je najvažnija stvar za mene - istakao je Smailagić u razgovoru za litvanski "Basketnjuz", nakon poraza protiv Olimpijakosa u Pireju.

Nekadašnji igrač Partizana ne skriva da mu treba još vremena da se adaptira na novu sredinu, saigrače i način rada, ali svestan je da iz meča u meč sve više napreduje.

- Moram da znam koga čuvam, bez obzira da li igram trojku, četvorku ili peticu, moram da znam sve o svakom igraču, a ne da budem fokusiran na jednog ili dvojicu. Nije sjajno, ali mislim da sam počeo da napredujem. Posebno posle moje prve utakmice. Dosta sam siguran u svoj šut za tri. Sada šutiram više i pokušavaću svaki put kada imam otovren šut. I trener mi govori da šutiram. Uvek mi kaže: “Ako si otvoren i dodaš loptu, ići ćeš na klupu - istakao je Alen.

Informer

 

Ne skriva bivši as Partizana da italijanski stručnjak i Željko Obradović imaju potpuno drugačiji motivacioni pristup i sistem rada.

- Oni su različiti treneri. Razmišljaju drugačije. Obojica mrze da gube, ali imaju drugačiji pristup. Željko je glasniji, Trinkijeri voli više da priča sa nama. Ne mogu da ih poredim - naglasio je Smailagić.

Izabranici Željka Obradovića još uvek čekaju na prvu pobedu u Evroligi, pošto su u prethodna dva kola poraženi od Baskonije (88:82) i Real Madrida (93:86).

- U Partizanu mi je bilo sjajno, to je veliki klub, kao i Žalgiris koji je najveći klub u Litvaniji.  Imali su težak početak, ali borili su se. Imaju novi tim i teško im je da se uigraju za samo dva meseca - zaključio je Smailagić, a potom dodao ono što je interesovalo sve verne navijače kluba iz Humske:

- Naravno da ću se vratiti u Partizan. Ja sam Partizanovo dete - podvukao je srpski košarkaš.