14.10.2024.

05:38

Foto: printscreen

Sport

O ovom skandalu bruji Evropa! Pogledajte kako je košarkaš udario sudiju po zadnjici usred meča (VIDEO)

Brizuela je tokom jednog izvođenja auta objašnjavao Jasmini da nije napravio faul, a na kraju razgovora je mahinalno udario po zadnjici. 

Šta se desilo? Pri rezultatu 77:73 za Barselonu, Brizuela je, dok je prolazio pored Jasmine, razmenio sa njom nekoliko reči, a onda je, deluje mahinalno u prolazu, udario rukom zadnjici. Alkarazova se samo okrenula i pogledom "pokosila“ igrača Barselone.

Snimak scene ekspresno je postao virala na društvenim mrežama, pa se košarkaš Barselone našao na udaru brojnih kritika. 

Gest košarkaša Katalonaca naišao je uglavnom na osudu od strane navijača: "Dario Brizuela, košarkaš Barselone, dodiruje zadnjicu sudije", "Da li će biti prijavljen za se*sualni napad kao Luis Rubijales?", "Brizuela je udario sudiju po zadnjici, da li je neko uhvatio ovaj momenat u prenosu?!","Brizuela je dodirnuo zadnjicu Jasmine Alkaraz. I prošao nekažnjeno", samo su neki komentari na društvenoj mreži "X".

Utakmica je završena pobedom Barselone 95:91,mada je malo ko pričao o košaarci posle skandala sa sudijom.  Jasmina inače deli pravdu na mečevima ACB lige od 2019. godine, na turnirima u basketu 3x3 i na utakmicama reprezentacija pod okriljem FIBA. Bila je deo prvog ženskog sudijskog tima na utakmici španske druge lige 2018. godine. Ona je četvrti ženski sudija u istoriji španske lige i internacionalni arbitar.