14.10.2024.

22:22

Foto: profimedia

Sport

Fener oslabljen pred Zvezdu? Evroliga zbog tuče kaznila Biberovića i Brajanta

Momak poreklom iz Bosne i Hercegovine kažnjen je sa jednom utakmicom zbog tuče sa igračem Efesa Elajdžom Brajantom u prošlom kolu Evrolige. To znači da bi Biberović mogao da propusti sutrašnji duel (19.45) sa srpskim šampionom u Istanbulu. 

Biberović i Brajant fizički su se sukobili u završnici utakmice između Efesa i Fenerbahčea odigranoj prošle nedelje u Istanbulu, sevale su i pesnice, zbog čega su i isključeni. Nekoliko dana kasnije disciplinci Evrolige odlučili da suspenduju obojicu košarkaša po jedan meč, a uz to dobili su novčanu kaznu. Igrač Fenera tako će morati da plati 5.000 evra, dok će Amerikanac u redovima Efesa kažnjen sa 10.000 evropskih novčanica, jer je upravo on pokrenuo tuču i čak je ugrizao Biberovića. 

Fener bi tako drastično mogao da bude oslabljen pred Zvezdu, pošto je poznato odranije da zbog povreda neće moći da računa na Marka Gurudića i Skotija Vilbekina.

Ipak, nakon slučaja sa igračem Real Madrida Fakundom Kampacom, koji je prošle nedelje zbog suspenzije trebalo da preskoči duel sa Partizanom, ali je posle žalbe kluba kazna odložena za naredno kolo. Možda takav scenario bude i sa Biberovićem.