15.10.2024.

08:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan juri prvu recku u Evroligi, Zvezda na teškom ispitu u Istanbulu

Utakmica sa Bajernom idealna je prilika da Partizan upiše prvu recku u pobedničku kolonu Evrolige ove sezone! Nemci su stigli u Beogradsku arenu sa polovičnim učinkom od jedne pobede i poraza, dok crno-beli nakon dva odigrana kola ne znaju za trijumf.

Bolja od ekipe iz Humske bila je Baskonija u Vitoriji (88:82), a potom i Real u Madridu (93:86). Međutim, prvi put ove sezone Željko Obradović (64) i njegovi izabranici nastupaju pred domaćom publikom i prepunim tribinama Beogradske arene. Crno-beli su sjajni u ABA ligi ove sezone i imaju četiri pobede iz isto toliko utakmica, dok u eliti nisu uspeli da slome otpor Baskonije i Reala iako su imali šanse u oba okršaja. Iako kladionice smatraju "parni valjak" za favorita, popularni Žoc ukazuje na kvalitet svog kolege Gordona Herberta (65), doskorašnjeg selektora i osvajača Mundobasketa sa Nemačkom.

Informer


- Igramo protiv tima koji je najbitniju promenu napravio na klupi. Radi se o preiskusnom treneru koji je bio svetski prvak. Vidi se njegov rukopis u igri Bajerna. Svaki prekid ili tajm-aut znači promenu odbrane i napada. Imaju mnogo spremnih akcija za šutere. Moramo da budemo spremni na sve te promene i koncentrisani na defanzivne zadatke. Dobro smo trenirali i pripremili utakmicu. Molim navijače da navijaju korektno i da pokažu poštovanje prema protivniku koji nas je uvek lepo ugostio u Minhenu - ocenjuje Obradović.

Informer

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće da nastave perfektan niz u Evroligi gostovanjem Fenerbahčeu i Istanbulu (19.45, Sport klub 2). Izabranicima Janisa Sferopulosa olakšava zadatak povreda Marka Gudurića zbog koje reprezentativac Srbije neće igrati protiv bivšeg kluba. Međutim, nisu ni crveno-beli bez brige pošto je Nemanja Nedović pod znakom pitanja.

- Nemanja je malo povređen, ali ne želimo da rizikujemo. Naši lekari će odlučiti. Znamo šta treba da radimo protiv Fenerbahčea. Moramo biti koncentrisani na svoj plan - objasnio je Janis Sferopulos.

Iako Zvezda igra u dobroj formi, kvota na njihovu pobedu iznosi 4.10, dok je na pobedu domaćina 1.30. Ako bi došlo do produžetaka, kvote se blago prilagođavaju, sa 3.85 na Zvezdu i 1.23 na Fenerbahče.