15.10.2024.

23:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kakav pogled na tabelu! Zvezda se osamila na vrhu, Partizan se upisao, Pariz srušio šampione!

Ono što se nije promenilo, to je "nula" u koloni pod nazivom porazi za ekipu Crvene zvezde. Uspeli su crveno-beli i sa gostovanja u Istanbulu da se vrate "sa štitom" i osame na vrhu sa učinkom od tri pobede iz isto toliko odigranih kola.

Iz društva nepogrešivih izbačen je Panatinaikos, pošto je šokantno poražen od Pariza 84:80. Sve oči "delija" su sada uprte u Monako (2-0) i njihov sutrašnji okršaj sa Barselonom u "Blaugrani". 

Informer

Dominirali u Istanbulu - Nikola Kalinić i Crvena zvezda

Što se drugog srpskog predstavnika tiče, ostvaren je prvenac! Dočekali su "grobari" svoje miljenike na parketu Beogradske arene posle dva gostovanja i dva poraza, i sa dosta strepnje iščekivali protivnika iz Minhena.

Umalo Partizan da "od gotovog napravi veresiju" i prokocka prednost od čak 20 poena u jednom momentu. Ušlo se u nervozu, grešili su crno-beli, a Bavarci, onako tipično nemački, strpljivo su krckali veliki minus i vraćali se u utakmicu.

Iskustvom Sterlinga Brauna i umećem Karlika Džonsa odolelo se naletima minhenskog tima i upisana je prva pobeda u najjačem takmičenju 86:78.

Informer

Karlik Džons

Olimpijakos, Žalgiris, Baskonija i Makabi su uspeli da se održe u trci za vodeće pozicije, pošto su svi slavili u svojim duelima.

Najviše uzbuđenja i iznenađenja viđeno je upravo u Vitoriji, gde je domaćin srušio Real Madrid 76:72 i ostao na samo jednom porazu - onom od Crvene zvezde.

"Ponos Izraela" je i te kako potrefio sa dovođenjem Sejbena Lija i pred praznim tribinama "Pionira" odneo pobedu nad Efesom 93:91.

Pirejci su rutinirali Armani 89:68, dok su Andrea Trinkijeri, Alen Smailagić i ekipa izvojevali pobedu protiv Virtusa u Bolonji 71:68.

U susret drugom delu duplog kola, Crvena zvezda čeka Barselonu (petak 20.00), dok Partizan ide do "Pionira" na gostovanje Makabiju (četvrtak 20.05).

REZULTATI:

Alba - Asvel 84:79

Fenerbahče - C. Zvezda 57:76

Makabi - Efes 93:91

Olimpijakos - Armani 89:68

Baskonija - R. Madrid 76:72

Pariz - Panatinaikos 84:80

Virtus - Žalgiris 68:71

Partizan - Bajern 86:78