17.10.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan gostuje Makabiju u komšiluku! Crno-beli večeras na novom iskušenju!

Crno-beli gostuju ekipi Makabija iz Tel Aviva (20.05, Arena premijum 1) u hali "Aleksandar Nikolić", u okviru 4. kola Evrolige, te će ovo biti idealna prilika za proveru konstatacije najtrofejnijeg stručnjaka, koji i pored "klimavih" rezultata izričito veruje svojoj potpuno reformisanoj ekipi.

Tim iz Humske je pre samo dva dana slavio nad nemačkim prvakom (86:78), ali je ta utakmica bila čist primer za ono što ni "grobari", a ni popularni Žoc ne žele da gledaju u nastavku sezone. Partizan se nepotrebno kockao i umalo od gotovog napravio veresiju. Vodio je i sa 22 poena razlike i diktirao tempo, sve je ukazivalo na ubedljivu pobedu, a onda - muk. Crno-beli su se opustili i potom ušli u svima dobro poznatu triler završnicu, koja ih prati još od prethodne sezone dok su dres srpskog viceprvaka nosili Kevin Panter i ekipa.

Kako se to ne bi i večeras ponovilo, crno-beli su u veoma kratkom vremenskom periodu analizirali narednog protivnika, koji od početka sezone beleži solidne rezultate na evropskoj sceni. "Ponos Izraela" je na premijeri slavio nad Asvelom (89:82), potom kiksnuo od Monaka (85:79), da bi utisak popravio trijumfom nad Anadolu Efesom (93:91).

Informer

KK Partizan

Prema procenama bukmejkera, klub iz Humske ima ulogu favorita i znatno više šansi da nastavi po šinama pobedničkog koloseka. Kvota na trijumf ekipe Željika Obradovića iznosi 1,52 - dok je pobeda tima iz Tel Aviva procenjena na 2,50. 

Prednost je za nijansu na strani Makabija, s obzirom da igraju na sada već domaćem terenu, ali i pred domaćim navijačima. Iako tim iz Tel Aviva na prethodnim susretima nije imao podršku sa tribina, prema najnovijim informacijama, ekipa Odeda Kataša će večeras biti podržana od strane nekoliko stotina navijača. Naravno, pristup u halu imaće samo vlasnici sezonskih ulaznica za utakmice Makabija, dok navijačima Partizana neće biti omogućen ulaz.

Informer

Navijači Makabija iz Tel Aviva

Oprezan je strateg srpskog viceprvaka pred duel sa Makabijem, koji je prošlih sezona itekako znao da ih namuči. Naime, na prethodna četiri susreta na evropskoj sceni, dva puta je trijumfovao Makabi, a dva puta Partizan, uz onu poznatu "triler" završnicu.

Shodno tome, Obradović je svestan slabosti izraelskog tima i veruje da bi njegova ekipa mogla da ih iskoristi, ali isto tako ne potcenjuje činjenicu da Makabi dobro poznaje ranjivosti Partizana i sigurno će pokušati da ih iskoristi u večerašnjem susretu.

- Ne smemo im dozvoliti lake kontranapade i šuteve za tri poena, jer idu agresivno na skok nakon toga - istakao je Obradović.

Informer

Frenk Nilikina i Željko Obradović

Uoči večerašnjeg susreta, Makabi se nalazi na sedmoj poziciji evroligaške tabele sa skorom 2-1, dok je ekipa Partizana na 13. mestu sa učinkom od jedne pobede i dva poraza.

U narednom kolu izraelski tim gostuje Žalgirisu (24. oktobar, 19.00), dok crno-beli dočekuju Virtus iz Bolonje (23.oktobar, 20.30).