17.10.2024.

10:02

Foto: Starsportphoto©

Sport

Trener Makabija preza od kolege: Dobro znam Obradovića i kako njegovi timovi igraju!

"Ponos Izraela" u dobrom raspoloženju čeka gostovanje crno-belih u hali "Pionir", pošto je početkom nedelje u neizvesnoj završnici savladao Efes (93:91). Svestan koliko taj trijumf ima uticaja na njegove izabranike je trener Oded Kataš.

Ipak, uprkos dobrom naletu Makabija, izraelski stručnjak poziva na oprez, jer je na drugoj strani izuzetno vođena ekipa, a sve zasluge za to idu Željku Obradoviću.

Informer

Željko Obradović

- Partizan je skoro izgradio ekipu od nule, a tako nešto smo i mi sami doživeli pre dve godine. Dobro znam trenera Obradovića. Sjajan je u svom poslu, pametan i svaka njegova ekipa igra odlično. Očekuje nas težak posao - rekao je Kataš.

Naravno, tema broj jedan Evrolige je fantastični Sejben Li, poslednje pojačanje ekipe iz Tel Aviva. Nekadašnji NBA košarkaš je pokazao da mu najviši rang takmičenja u Evropi ne predstavlja veliki problem i predstavio se ovdašnjoj publici sa 23 poena i pet asistencija.

Takođe, dodao je i zakucavanje koje već konkuriše za najbolje u sezoni. 

Američki bek se nametnuo kao lider Makabija, toga je vrlo dobro svestan i trener Kataš.

- Posle velike pobede ulazimo u drugu utakmicu duplog kola. Obično taj drugi meč nemate dovoljno vremena za pripremu. Moramo da se oporavimo. Treba nam vremena da se Li oslobodi i oseća još komfornije u našem sistemu. Izazovno je, igramo protiv veoma talentovanog i agresivnog tima, a i fizički jakog - zaključio je bivši košarkaš.